WK 2018

Willen België en Nederland in 2018 het WK voetbal organiseren, dan moeten de Lage Landen plooien naar de exuberante eisen van de FIFA, met voetbalvoorzitter Sepp Blatter aan het hoofd van deze fascistische carrousel.
Geen cent belastingen op de miljoenenwinsten, een persoonlijke rijstrook op de autosnelweg, cafés die van biermerk zullen moeten veranderen en een nieuwe wet tegen ambush-marketing. Dat zijn de eisen van de FIFA, geformuleerd in het bidbook met de technische details over de WK-aanvraag van België en Nederland –sukkelstaatjes.
Standaardcriteria, grijnst de organisatie. Polletjes in onschuld wassen, want niemand bij de Wereldvoetbalbond staat boven het eigen reglement, luidt het cynisch. FIFA: geëvoceerd nazisme met de bal.
Hopelijk wordt het niets. Want wat de blaag Blatter voorstelt is ronduit beledigend en vulgair. Het is een bijtend zuur op de fundamenten van onze democratie. Het is een kanker in de bloedvaten van ons politiek Reinlandmodel. Het is de triomftocht van de onbeschaamde klootzakkerij.
Wetteloosheid als transcendente ranzigheid. Maffiose bezigheid ook.
In Nederland groeit de oppositie. Kamerleden zijn er ongerust: “De kern is dat Nederland niet bestuurd wordt door de FIFA”, klinkt het opstandig.
België zwijgt. MR-senator Alain Courtois, belast met de promotie van de kandidatuur, ziet geen graten in de voorstellen. In mijn ogen: een schurftig schoothondje. Bij de Franstalige liberalen hebben ze altijd al een zwak gehad voor zonnekoningen.
Als voetbal een feest is, dan een polonaise op het graf van ons democratisch eergevoel.

3 thoughts on “WK 2018”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *