Playboy

Een bekentenis. Bij het afstuderen aan de universiteit, ondertussen vijf jaar geleden, stuurde ik een resem sollicitatiebrieven naar een resem bladen. Of de redactie per toeval nog een schrijvende kracht zocht? Een jonge gast, bereid om voor geen geld lappen tekst te pleuren?


Stonden op mijn lijstje: National Geographic Magazine (‘altijd een groene jongen geweest’), het maandblad Eos (‘heb wiskunde-wetenschappen gestudeerd, zes uur’), maar ook Playboy, de betere catalogus in meisjesachtig naakt.
Waarom? Niet om de interviews te doen met de stoeipoezen. Dat durfde ik toen niet. Ik, amper de baard in de keel, tegenover een dergelijk monument van sensualiteit en gebeeldhouwd spek? Ik verschrompelde wellicht als een pietje in koud water.
Ook niet om te schrijven over sportwagens. Ik kan een gaspedaal amper van een rem onderscheiden. En blijkbaar wordt dat meer en meer de norm, nu het blad laat weten het bloot te bannen.
Neen, ik wilde voor de Belgische editie van Playboy een column schrijven, in navolging van Paul Snoek, Hugo Claus, Herman Brusselmans en Johan Anthierens. Literaire macho’s met een maandelijks rubriekje aan talige testosteron. Mannen, waarvoor meisjes gillen. Een te volgen voorbeeld dus.
Maar mijn mails bleven onbeantwoord. Net als bij National Geographic Magazine en Eos.
Achteraf gezien een goede zaak. Het zaad van een maat doet dan wel geen kwaad, het blijft een bizar idee dat mijn naam tussen hun dichtgeplakte bladzijden zou staan.
 
 
(Dit stukje verscheen eerder in De Standaard)
 

41 thoughts on “Playboy”

 1. I simply want to mention I am just new to blogging and site-building and honestly savored your web blog. Almost certainly I’m want to bookmark your site . You really have impressive articles and reviews. Bless you for revealing your web-site.

 2. I simply want to mention I’m beginner to blogging and honestly loved this website. More than likely I’m likely to bookmark your website . You amazingly have excellent article content. Thanks a bunch for sharing your blog site.

 3. I just want to say I am just beginner to blogging and site-building and truly loved you’re blog. Most likely I’m want to bookmark your website . You really have terrific stories. Many thanks for sharing your blog site.

 4. I simply want to say I am new to weblog and seriously liked you’re web page. Very likely I’m going to bookmark your blog . You really come with outstanding writings. Regards for revealing your blog.

 5. I simply want to tell you that I am beginner to blogs and really savored this web page. Very likely I’m going to bookmark your site . You definitely come with outstanding posts. Kudos for sharing your blog.

 6. I just want to say I’m newbie to blogging and site-building and truly enjoyed this blog site. More than likely I’m want to bookmark your blog . You definitely come with outstanding articles. Bless you for revealing your blog site.

 7. I just want to tell you that I am just very new to blogging and site-building and really savored you’re blog site. Very likely I’m planning to bookmark your blog . You absolutely have outstanding posts. Thank you for sharing with us your web site.

 8. I simply want to tell you that I’m very new to blogs and definitely loved this web blog. Very likely I’m want to bookmark your blog post . You actually have incredible well written articles. Thanks for revealing your web site.

 9. I simply want to say I am very new to weblog and honestly loved your website. Likely I’m planning to bookmark your website . You absolutely have fantastic stories. Thanks a bunch for revealing your web site.

 10. We have a very close relationship with all our clients and we set very clear objectives toward reaching their goal and providing the top leading services only in comparison to much larger higher priced boutiques at affordable rates.

 11. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 12. Greetings. Which the author’s list is Jeanice. What I really have doing could be to discovered books but I in no way made the latest dime in addition to it. Years ago a lot of people moved to make sure you Montana. Bookkeeping has been his sector for a period.

 13. Hey there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects? Thank you!|

 14. Pingback: Google
 15. Cassi ’s what clients can give a call her and in addition she takes pleasure in it. Doing 3d imagery is a thing which I’ve for years. She is an actual hotel coworker but she’s always longed for her own company. New Mexico is where I’ve always been living my grownups live regional.

 16. Buster Roberson is a few name are actually is and not the designation on my own, personal birth certificate. His wife as well as him reside in Kansas and they will certainly move. She is in recent times a software systems developer. My friends say it’s not beneficial to me but what I like doing typically is gardening nevertheless don’t receive the time newly.

 17. Pingback: Maria Johnsen
 18. you’re truly a just right webmaster. The website loading velocity is amazing. It seems that you’re doing any unique trick. Also, The contents are masterwork. you have done a magnificent task on this matter!

 19. Amazing argument but I’m not certain that I believe what you are saying. Papers such as this have changed the way the internet was designed. Is it as easy as changing out the direction and viewing the WWW change?

 20. Pingback: Google
 21. Pingback: tannlege

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *