Dichtbundel te koop: ‘Het Nieuwe Koninkrijk’

Hoogst uniek, in een beperkte oplage van 250 stuks. Volledig zelf gecoördineerd, gefinancierd, gepromoot. Over de wereld die onherroepelijk veranderde na de pandemie. Mag ik u met enige gepaste trots (en een klein beetje podiumvrees) voorstellen: ‘Het Nieuwe Koninkrijk’, mijn jongste dichtbundel, verlucht met sublieme houtskooltekeningen van Robin Hendrix, en uitgegeven bij Fluxenberg.    

Vormgeving: Kris Demey

Een kleine getuigenis over een groot historisch feit. Zo valt mijn nieuw bundeltje allicht nog het beste te omschrijven. In vijftien gedichten tracht ik een wereld in verandering te schetsen, en alles in die wereld die door covid werd aangetast: vriendschap, rouw, politiek, relaties, de natuur.

Daarom heet de ondertitel ook toepasselijk (en halvelings allitererend): corona-cyclus. 

Anders dan mijn eerste bundel vond ik voor deze ‘gelegenheidsuitgave’ bij Fluxenberg onderdak. Fluxenberg is een nieuwe speler in het uitgeefwereld, en valt nog het best te vergelijken met een coöperatieve, maar dan eentje voor schrijvers. Auteurs, hoewel verantwoordelijk voor alle gedane kosten, krijgen in het model alle inkomsten uit de verkoop, en kunnen genieten van gemeenschappelijke structuren zoals een website, distributiekanalen, een officieel logo en label, en een pak kennis bij initiatiefnemer Johan Wambacq. Winst staat niet voorop bij Fluxenberg, wel creatieve vrijheid. 

En die vrijheid -een kostbaar maar ook een soms grillig goed- liet me toe te doen wat ik zelf helemaal wilde op literair en vormtechnisch vlak. Ik koos voor een stevige kaft met flappen (want ik wilde mijn gedichten dat extra beschermend laagje geven tegen die ongure buitenwereld, en ze omarmen). Ik koos voor een subtiele, pastelachtige kleur op de cover, in vaktermen: Engels roze (want in de nuance zit soms onvermoede troost). Ik koos, in samenspraak met de vormgever, voor een aangenaam lettertype (dat opvalt in zijn onopvallendheid) en om het geheel in te binden met een ouderwetse weliswaar oerdegelijke cahiersteek. Maar bovenal koos ik om samen te werken met Robin Hendrix, een jonge illustratrice die ‘Het Nieuwe Koninkrijk’ verluchtte met pareltjes van houtskooltekeningen. Sommige van haar kunstwerkjes krijgen een hele pagina om een duidelijk statement te maken, andere komen subtiel terug in de rand, en geven het geheel (bladzijde en gedicht) een verfijnde toets. Vooral haar afbeelding van Viktor, mijn nieuw hondje waarover ook een gedicht gaat, reken ik tot mijn favorieten. Net als de cover, en ‘Het monument voor de doden’ -een krachtig, zwart beeld. 

De oplage bestaat uit 250 stuks. Niet meer, niet minder. Dat zijn drie forse dozen, die vorige week bij mij thuis geleverd werden en die een geïnteresseerd leespubliek zoeken. Iedereen die een exemplaar bestelt, krijgt een genummerde versie, met een persoonlijke boodschap ingeschreven. Dat maakt het tot een uniek document.

Interessant misschien ook om te weten: voor elk verkochte bundel stort ik één euro aan DoucheFLUX, een organisatie die daklozen en mensen die op straat leven de mogelijkheid biedt om een warme douche te nemen -een ‘ritueel’ dat ze de ‘mogelijkheid biedt om hun waardigheid te herwinnen’, aldus de vereniging uit het Brusselse. 

Geïnteresseerd in een exemplaar van ‘Het Nieuwe Koninkrijk’?

Stuur mij een mailtje of een berichtje (sms, Facebook, Twitter, Instagram, of een bierviltje op café…) met uw naam en uw adres, en dan maak ik de verzending klaar, na bewijs van betaling. 

Praktisch

Prijs: 19,90 euro (inclusief leveringskosten)

Rekeningnummer: BE87001849663694

Verzending zal ongeveer twee weken in beslag nemen

Wie meer van mij wil lezen, kan naast ‘Het Nieuwe Koninkrijk’ ook nog mijn eerste dichtbundel ‘Hees’ kopen, of mijn debuutroman ‘De Fragmenten’. 

Leespakket 1

Hees + Het Nieuwe Koninkrijk

Prijs: 35 euro (verzendingskosten niet inbegrepen)

Leespakket 2

De Fragmenten + Het Nieuwe Koninkrijk

Prijs: 38 euro (verzendingskosten niet inbegrepen)

Leespakket 3

Hees + De Fragmenten + Het Nieuwe Koninkrijk

Prijs: 55 euro (verzendingskosten niet inbegrepen)

Uiteraard zijn de boeken ook afzonderlijk te bestellen of online.

Sowieso: heel veel leesplezier, en heel hard benieuwd naar de reacties van de lezers. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *